Wat is permanente make up?

Permanente make-up, ofwel PMU is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit gebeurt met een speciaal PMU apparaat waarin een naald wordt geplaatst. Qua techniek lijkt het op een tatoeage, maar een tatoeage wordt een huidlaag dieper gezet, waardoor dit resultaat levenslang blijft. Bij PMU brengen we op een heel subtiele manier pigment in de desbetreffende huidlaag aan. Deze huidlaag vernieuwd zich heel langzaam, waardoor het nodig is om PMU af en toe bij te laten werken, omdat het anders teveel vervaagd. Dit is eens in de 1-1,5 jaar nodig, dit hangt volledig af van de leefstijl en huidconditie van de klant.

Met deze techniek creëren we natuurlijk en mooie wenkbrauwen. Kale plekken tussen de wenkbrauwen kunnen we met deze techniek opvullen. In overleg wordt oude PMU dat bij een andere salon gezet is, bijgewerkt.

Touch of Beauty werkt uitsluitend met hoge kwaliteit pigmenten en apparatuur zodat het resultaat zo lang mogelijk blijft.

Voordelen van Ombre Powder Brows:
 • Geschikt voor alle huidtypes
 • Geschikt voor de rijpere huid
 • Geeft een heel natuurlijk effect, geen viltstift wenkbrauwen
 • Het neemt veel tijd uit handen
 • Geeft geen beschadiging aan de huid, zoals microblading dat vaak wel doet
 • Goed toe te passen bij littekens of kale plekjes in de wenkbrauwen
 • Bijna geen roodheid en zwelling zichtbaar na de behandeling

Ombré powder brows is de nieuwste trend op het gebied van permanente make up voor wenkbrauwen. Bij Ombré powder brows wordt de aanzet van de wenkbrauwen lichter ingeschaduwd met naar de punten toe donkerder waardoor het een mooie overloop heeft maar ook heel zacht en natuurlijk oogt.

Met deze techniek van permanente make-up voor wenkbrauwen wordt op een heel subtiele wijze gepigmenteerd met een PMU apparaat waardoor het lijkt alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. Alleen is het resultaat permanent. Dat houdt in dat u na gemiddeld 1,5 jaar uw wenkbrauwen een opfrisbehandeling moet geven om langer te genieten van perfecte Ombré power brows.

Permanente make-up eyeliner

Deze behandeling kan ook een hoop tijd besparen. Met permanente make-up kun je dus ook denken aan eyeliners. Van een heel dun lijntje tussen de wimperrand, tot en bredere eyeliner met een subtiele wing. Alles is mogelijk! Tegenwoordig is de ‘infraliner’, beter te verstaan als een heel subtiel lijntje tussen de wimperrand, de meest gekozen variant van permanente make-up op de oogleden. Dit omdat het een heel natuurlijk effect geeft, alsof je een mooie, donkere wimperrand hebt.

Hoe wordt PMU eyeliner toegepast?

Permanente make-up, ofwel PMU is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit gebeurt met een speciaal PMU apparaat waarin een naald wordt geplaatst. Qua techniek lijkt het op een tatoeage, maar een tatoeage wordt een huidlaag dieper gezet, waardoor dit resultaat levenslang blijft. Bij PMU brengen we op een heel subtiele manier pigment in de desbetreffende huidlaag aan. Deze huidlaag vernieuwd zich heel langzaam, waardoor het nodig is om PMU af en toe bij te laten werken, omdat het anders teveel vervaagd. Dit is eens in de 1-1,5 jaar nodig, dit hangt volledig af van de leefstijl en huidconditie van de klant.

Voordelen van permanente make-up eyeliner:
 • Geschikt voor alle huidtypes
 • Geschikt voor de rijpere huid
 • Wanneer je allergie gevoelig bent voor make-up is dit een uitkomst
 • Je make-up loopt niet meer uit
 • Nooit meer gedoe met het tekenen van een eyeliner

Veelgestelde vragen

Een nieuwe permanente make-up behandeling duurt +/- 2 uur. Een nabehandeling duurt tussen de 1 a 1,5 uur.
Permanente make-up is een vorm van tatoeëren, maar wordt als veel milder ervaren, omdat het naaldje alleen in de bovenste laag van de lederhuid komt. Veel klanten vergelijken het met het epileren of harsen van de wenkbrauwen. De wenkbrauwen worden van tevoren verdoofd met een speciale crème. Van tevoren kan er eventueel ook een paracetamol ingenomen worden.
Binnen 24 uur voor de behandeling, mogen er geen alcohol of bloed verdunnende middelen genomen worden. Dit zorgt ervoor dat het wat meer kan gaan bloeden, waardoor het pigment niet goed in de huid blijft zitten. Ook wordt afgeraden om binnen 24 uur van tevoren te zonnebaden, zowel in de zon als onder de zonnebank.

Belangrijk om te weten is dat iedere huid heel anders is en anders reageert op permanente make-up. Na een permanente make-up behandeling is de kleur veel donkerder dan het uiteindelijke resultaat. Dit komt omdat er nog veel pigment in de bovenste huidlaag zit. Omdat er cel vernieuwing plaatsvind in deze laag van de huid, licht het pigment tot ongeveer 40% op. Dit varieert per persoon. Een goede nazorg speelt een hele grote rol bij het uiteindelijke resultaat.

Na de eerste sessie vervaagd tot 70% van de behandeling. Na een bijwerking is dat maar 30%, waardoor het eindresultaat pas zichtbaar is na een bijwerking. Hierdoor is de bijwerking noodzakelijk en verlengt dit de houdbaarheid van de behandeling. Zonder deze bijwerking zal er maximaal tot drie maanden resultaat zichtbaar zijn.

 • Dag 1-3: zeer donker,
 • Dag 4-10: barsten en plekken (geen kleur onder de plekken),
 • Dag 11-28: géén kleur/vorm te zien,
 • Dag 29-35: licht kleur te zien
 • Dag 36-50: kleur en vorm beter zichtbaar,
 • Eerste sessie 30% zichtbaar
 • Na bijwerking 70% zichtbaar

Vette tot normale huid:
8 -14 maanden
Droge tot zeer droge huid:
15 tot 24 maanden

*Indien men een zeer vette huid heeft, snel/veel bloed tijdens de behandeling, erg blond is, een heel lichte kleur laat toepassen, ooit PMU heeft gehad of de wenkbrauwen laat laseren, kan de houdbaarheid korter zijn. Dit hangt af van persoon tot persoon. Binnen de 3 maanden na de eerste bijwerking, kost een bijwerking 85 euro. Vanaf 2 jaar wordt de totaalprijs aangerekend (dus geen bijwerkingsprijs).

 • 72 uur geen watercontact
 • 72 uur niet aan de wenkbrauwen komen
 • 72 uur geen make up op de wenkbrauwen zelf (rondom kan wel)
 • Geen crème smeren
 • 2 weken voor en na de behandeling niet zonnen of onder de zonnebank gaan (vanaf 2 weken voor de behandeling met factor 50 insmeren)
 • Indien de wenkbrauwen korsten vormen, deze er niet vanaf halen
 • 2 weken lang de wenkbrauwen niet verven
 • 2 weken lang geen gezichtsbehandelingen toepassen (zoals peelings, chemische behandelingen, microdermabrasie, enz.)
 • Vooraf geen pijnstillers innemen
 • Behandeling niet onder invloed van alcohol of drugs laten toepassen
 • Tot 1 week na de behandeling niet zwemmen of naar de sauna

De wenkbrauwen zullen tot watercontact er zeer donker uitzien en na watercontact beginnen te vervellen waardoor er vlekken ontstaan, ongelijkheden en pigmentverlies. Dit is allemaal zeer normaal dus is er geen reden voor paniek of ongerustheid. Mooi resultaat is te verkrijgen na 2 weken maar perfect resultaat pas na de bijwerking.

Nee, deze techniek kan helaas niet toegepast worden bij:
Zwangere dames, hepatitis patiënten, diabetes patiënten, personen die hart- en vaatziekten hebben en personen die al een zeer lange tijd bloedverdunners innemen. Bij gebruik van Roaccutane mag er geen permanente make-up worden toegepast tot het einde van de kuur.

Dit kan wel indien de PMU enorm fel vervaagd is en bijna niet meer zichtbaar is. In dat geval is het altijd beter om vooraf een foto door te sturen voor de mogelijkheden te bespreken.

De kleur wordt gekozen naar voorkeur van de klant zelf.

Ombre is dat de voorkant van de wenkbrauwen lichter gezet worden dan het uiteinde zoals de natuurlijke wenkbrauwen er meestal ook uitzien. Dit kan enkel bij klanten die van nature weinig haar hebben op het voorste gedeelte.

Resultaten